Dieselverkstaden

Fantastika var i år valt till Swecon, dvs den nationella science fiction och fantasykongressen. Den ägde rum Dieselverkstaden i Sickla där vi varit ett antal gånger tidigare. Mitt första Swecon var 2012 så det här var mitt sjunde Swecon. Det var en jätterolig helg som var fylld av många möten, skratt och samtal. Den rusade dock förbi så jag hann inte prata med alla som jag velat.

Mina böcker fanns i bokbutiken så jag tjänstgjorde i kassan under två pass och hade en signering under helgen. Tack Elin Holmerin för att du ordnade med den. Det fungerade mycket bra med en gemensam bokbutik istället för att var och en skulle stå vid sitt egna bord. Små saker vill vi säkert tweeka till nästa år som att göra författarsamtalen i bokbutiken mer synliga, t.ex. genom att inkludera dem i programmet, men överlag tror jag konceptet är här för att stanna.

Jag var moderator för en panel (to write for different medias) med fantastiska deltagare, vilket gjorde mitt jobb väldigt enkelt…  Deltagarna var Mike Carye (som skrivit den fantastiska The Girl with all the Gifts), Sara Bergmark Elfgren (som skrivit Cirkeln tillsammans med Mats Strandberg och  den fantastiska Norra Latin på egen hand) och slutligen Gustav Tegby (som skrivit många skådespel som jag tyvärr inte sett). Deltagarna hade tonvis med erfarenheter så det blev ett mycket intressant samtal där jag lärde mig väldigt mycket.

Deltog i fyra andra paneler (how to use animals in stories, från bok till tv-serie, the ethics of generation space ships och att ge ut ljudböcker) med trevliga medpanelister och publik. I How to use animals in stories kan jag tipsa om Kij Johnsons At the Mouth of the River of Bees och min egen Blodskifte. När det gäller diskussionen om Ethics of generation spaceships pratade vi bland annat om Peter Ekbergs trilogi om Arena Trexo (fast jag hoppas fortfarande på en fjärde bok… 😉 ) och min trilogi om rymdskeppet Diligentia.

Dessutom hade jag ett förlagssnack, blev intervjuad för Fandompodden (ni lyssnar väl alla på Fandompodden… ;.) och hade diskussion om omslaget till sista boken i Gallustrilogin. Därutöver lyssnade jag på paneler, bl.a. en som tipsade om TV-serier. Där skulle jag vilja tipsa om två ytterligare som båda finns på Netflix; Strange Empire och Killjoys. kolla in dem! 🙂

Guest of Honor intervju Kij Johnson

Jag lyssnade på guest of honor intervjun med Kij Johnson, den var verkligen intressant. 🙂

Research fantastik workshop

Deltog i en fantastisk workshop kring research som Cinna Lupina Ojala och Ewa Broberg  höll i. Verkligen inspirerabde. 🙂

Med en så späckad helg var det nog förståeligt att jag var en smula trött idag… 😉 Allting fungerade fantastiskt bra och det var inget som strulade. En riktigt bra con! 🙂 Tack alla ni som arrangerade, gophade och deltog i programmet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *