ConFuse Linköping 7-9 augusti 2015
ConFuse Linköping 7-9 augusti 2015

Nu är det snart dags för årets SweCon som är en årligen återkommande science fiction och fantasy kongress. Du hittar information om kongressen här. Det blir fjärde året som jag deltar… 🙂

Programmet är riktigt spännande i år!

Jag kommer att delta i ett antal programpunkter och också ha ett bokbord där du både kan köpa mina böcker och prata bort en stund.

De programpunkter som jag kommer att delta i är:

  • Nya svenska författare samtalar (Lördag 11.00, Klostersalen med Eva Holmquist (mod), Lisa Rodebrand, Anna Jakobsson Lund, Mattias Engström, Björn Cederlind, Thomas Årnfeldt) – Det har kommit många nya svenska författare på senare tid, som gillar att skriva fantastik. Kom och möt några av dem. Vilka är de och varför skriver de? Och varför just fantastik? Hur reagerar andra på att man skriver? Vilka kontakter har man med andra som skriver, t ex genom skrivarcirklar? Hur göra PR för sig? Gör det någon skillnad att komma in i fandom som författare respektive att först vara fan?
  • Fantastiknoveller som gjort avtryck (Lördag, 15.00, Tellus, med Tomas Cronholm (mod), Eva Holmquist, John-Henri Holmberg, Anders Hedenlund, Johan Frick) – Sf-noveller som är minnesvärda och som påverkat panelisterna och kanske deras syn på livet eller världen. Vilka sf-noveller har påverkat fantastiken? Vad gör en novell klassisk? Hur väl står sig de klassiska novellerna jämfört med dagens? Var hittar man bra noveller, och vad är speciellt viktigt för att den ska uppskattas? Vilka novellsamlingar och antologier kan rekommenderas om man vill hitta klassiker respektive nyare verk?
  • Conventions today and tomorrow (Saturday, 17.00 Tellus, with Karl-Johan Norén (mod), Saija Kyllönen, Anna Davour, Johan Anglemark, Eva Holmquist, Fia Karlsson) – SF conventions in Sweden are continuously developing. New fans arrive. The panel will discuss how the conventions are changing. What is expected from programme items and activities today? Has a Fan Guest of Honour any function today? Do we need a convention booklet? What is the role of the bar? Do we long for the banquet? How will and should the conventions develop? How are they influenced by the fact that many new authors are present and want to market themselves and their books? What is done abroad that is worth testing here? Are there any conclusions from Archipelacon?
  • Point of view (Saturday 19.00, Klostersalen with Ben Aaronovitch, Linnéa Anglemark, Eva Holmquist, Flemming Rasch (mod), Johan Frick, Marcus Olausson) – How does the choice of point of view influence the reading and writing of a story? Why is a certain pov chosen? What effects are intended? What are the advantages and disadvantages for the reader and writer? Are there any special pov:s in genre literature, e g to tell a story from the point of view of an alien, or when you have to invent and present an imagined world?

Som du kan se kommer lördagen att bli en intensiv dag… 😉

Det ska bli riktigt intressant att delta i de här panelerna. Jag håller för närvarande på att leta reda på exempel på de noveller som påverkat mig mest…

Ska du till ConFuse?

Jag hoppas att vi ses! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *