London

I helgen var vi i London och vi hann verkligen uppleva massor… 🙂

Det finns mängder att göra i London som du säkert vet och vi hade inte planerat så mycket innan utan gjorde det vi kände för. Under de dagarna vi var där hann vi verkligen massor och jag fick också mängder av inspiration…

Första dagen besökte vi British Museum (och sista dagen… 😉 ) och deras omfattande utställningar kring forntida Egypten. Fick chansen att se Rosettastenen i verkligheten, vilket var en upplevelse. det är en fascinerande kultur och gav många idéer som du kanske får se i framtida texter… 😉 det fick mig också att reflektera över kolonialismen och det faktum att så mycket av fornminnena finns på andra ställen i världen än där de kommer från. När du rycker ett föremål från sitt sammanhang förloras också en del av historien (förutom det faktum att mycket förstörs). Finns många kopplingar till vad som hänt och händer på andra håll. Med intrycken från vår Chile- och Peruresa förra året börjar jag få en massa med tankar kring detta som med ganska stor sannolikhet kommer att dyka upp i olika texter…

Alla andra saker vi gjorde gav också en mängd idéer som jag inte har riktigt plats för att utveckla just här, men som jag kanske återkommer till. Tyvärr räcker inte riktigt tiden till för alla idéer så vi får se vilka som bär frukt.

Några ställen vi besökte:

 • Natural History Museum med dinosaurierna
 • St Pauls Cathedral med fantastiska mosaiker i taket och ett café i kryptan…
 • Tate Modern med otroliga målningar som gav en idé om att utgå från en målning och skriva en novell inspirerad av den
 • Towern med sin rika historia och intressanta människor
 • Hyde Park – en grön oas mitt i London

Har du varit i London? Brukar du bli inspirerad när du är ute och reser?

 

2 kommentarer

 • Härliga London! 🙂

  Jag har varit där två gånger så här långt. Första gången var jag 17 år och bildminnena och intrycken från den gången är fortfarande skarpa hos mig. Framförallt minns jag att jag nog aldrig förut mött en sådan mångkultur som jag gjorde där då, jag var fascinerad av att sitta på ett café och titta på alla de olika människorna där. Jag var på musikalen Jesus Christ Superstar och på diskotek och så shoppade jag på Oxford Street. Med mera.

  Andra gången var jag där för sex år sedan. Många härliga intryck också den här gången. De röda bussarna. De svarta taxibilarna. Parkerna. Människorna och mångkulturen. Notting Hill. S:t Pauls Cathedral med mera med mera. Båtresa på Themsen.

  Visst får jag massor av inspiration av resor som jag gör i mitt liv. Fast som tur är behöver jag inte åka längre än till Jönköping ibland för att hitta inspiration. Det finns alltid något som får igång en tanke eller början till en historia.

  Kram/Anna-Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *