liebster award

Jag har blivit nominerad av Jenny på Havsdjupens sal för Liebster Award. Tack så mycket!
Här är reglerna för priset:

Regler:

Länka tillbaka till personen som nominerade dig.

Svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig.

Nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare.

Gör 11 frågor till dem som du nominerar.

Meddela de nominerade via sociala medier/bloggar.

Personen som nominerade mig länkar jag till ovan.

Frågorna svarar jag på nedan.

Mina nomineringar är (utan inbördes ordning) – Jag har försökt hitta bloggare som har färre än 200 följare, men om ni vet med er att ni har fler än 200 följare behöver ni förstås inte svara på frågorna om ni inte verkligen vill! Jag utmanar även alla andra bloggare som läser detta och som inte finns på min lista nedan men ändå vill svara på mina frågor:

 1. Gabriella Poopuu Kjeilen
 2. Signerat Dezmin
 3. Eva Ulleruds Skrivarlya
 4. Bokföring enligt Monika
 5. Farbror Atlas
 6. Pernilla Lindgren – författare och socionom
 7. Västmanländskans bokblogg
 8. Maddemamman
 9. Cissi Grip
 10. My Myself and I

Mina frågor kommer här:

 1. Vilken bok läser du just nu?
 2. Vilken typ av böcker tycker du bäst om?
 3. Hur många böcker uppskattar du att du läser på ett år?
 4. Läser du e-böcker?
 5. Föredrar du tryckta böcker eller e-böcker?
 6. Hur hittar du böcker som du vill läsa?
 7. Var köper du flest böcker?
 8. Om du bara får välja en bok som du läst senaste året, vilken bok skulle du rekommendera?
 9. Var är din favoritläsplats?
 10. Vilken bok längtar du efter att få läsa?
 11. Läser du böcker fler gånger än en?

Mina svar:

 1. Vad läser du just nu? Häxmästaren av Peter Bergting
 2. Vilken är din senast köpta bok? The Audience Revolution
 3. Vad får dig att köpa/inte köpa en viss bok? Jag behöver känna mig lockad av innehållet. Omslaget får inte vara motbjudande. Jag kan välja bort en bok pga hur den ser ut eller hur innehållet beskrivs. Rekommendationer från andra och att jag hört författaren berätta om boken kan också få mig att köpa.
 4. Vilken/vilka är din/a favoritförfattare? Har många, men två stycken är Kelley Armstrong och Patricia Briggs.
 5. Spelar det någon roll för dig vilket kön/etnicitet författaren har när du väljer att läsa en viss bok? Nej
 6. Vad betyder språket i en bok för dig? Jag behöver kunna läsa det… 😉 vilket innebär svenska eller engelska. Om du menar hur berättelsen är uppbyggd i meningar och ordval så kan jag störas om det är alltför mycket språkliga missar. Gillar inte heller när det är skrivet på dialekt.
 7. Vad får dig att vilja läsa om/inte läsa om en bok? Det måste finnas något som lockar med en bok. Om jag fortfarande känner en spänning inför en viss bok så läser jag om den. Det är många böcker som jag läser om flera gånger och då är det ofta en känsla jag är ute efter. Vissa böcker känns bara stopp och då kan det vara böcker jag tidigare läst om flera gånger exempelvis läste jag om och om igen John Steinbecks böcker på gymnasiet, men vid en viss tidpunkt blev jag mätt och sedan har jag inte läst om dem.
 8. Vad får dig att läsa fler böcker av samma författare? Om jag gillar en bok av en författare så försöker jag ofta hitta fler av samma författare
 9. Vad får dig att tycka om en bok? Jag måste vara engagerad i karaktärerna och vad som händer dem. Sedan kan det vara miljöer, idéer, handling, … som gör att jag tycker om den. Olika böcker kan appellera till olika saker ungefär som med musik där jag kan gilla en låt beroende på melodin, rytmen eller texten…
 10. Vad tycker du är viktigast när det gäller vad du läser (språket/innehållet/huvudpersonen eller annat)? Engagerande huvudperson med spännande handling
 11. Vilken bok skulle du rekommendera mig att läsa? Brukar alltid fråga vilken typ av böcker du gillar innan jag rekommenderar något, men med tanke på att du verkar läsa många ungdomsböcker och gillar fantasy så vill jag rekommendera min egen ungdomsfantasy Attentaten i Gallus som fått väldigt bra respons. Ska jag rekommendera en bok som jag själv inte skrivit så skulle jag säga Gregorböckerna av Suzanne Collins som jag gillade väldigt mycket.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *