IMG_0787

Jag har länge haft ett antal berättelser i huvudet (och vissa har jag påbörjat) som utspelar sig i ett alternativt magiskt Jönköping. Nu har jag bestämt mig för att de ska utspela sig i samma värld även om de handlar om helt olika personer. Därför har jag nu börjat med att få ihop ett gemensamt världsbygge så det som redan finns på plats hakar i varandra. Jag har också tänkt att utgående från en karta över dagens Jönköping markera vad som skiljer så jag kan ha den som grund när jag skriver klart de olika berättelserna.

Vad tror du om det? Är det dumt att försöka förlägga dem i samma värld eller tror du att det blir en fördel? Är du nyfiken på att läsa berättelser som utspelar sig i ett alternativt magiskt Jönköping?

6 kommentarer

 • Det skulle jag helt klart läsa 🙂 Har själv haft lite fler idéer på berättelser som utspelar sig i jönköping, men får se när jag kommer till det 😉

 • Kul att ni gillar idén! 🙂
  Har en novell i huvudet som jag bara måste få tillfälle att börja skriva på till helgen… 🙂

  Tack Jenny för nomineringen! 🙂
  Kram

 • Absolut!
  Tror det skulle kunna bli hur spännande som helst men det måste även vara med omsorg så man inte utesluter en ”utsocknes” publik. Oavsett, det viktigaste är berättelsen och karaktärerna…
  /Daniel

 • Tack för din kommentar! 🙂
  Ja, det har du helt rätt i. Min tanke är att lägga upp det så att den som känner till Jönköping får en igenkänning (som de förhoppningsvis uppskattar… 😉 ) medan de som inte känner till Jönköping uppfattar det som vilken fiktiv stad som helst. Vi får se hur väl jag lyckas. Därför tänker jag jobba fram en novell först för att pröva mig fram.
  /Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *