karta5

Nu börjar recensionerna trilla in för Attentaten i Gallus… 🙂

Dessutom har jag fått en hel del strålande muntliga omdömen från unga läsare.

Jättekul! 🙂

Jag tänkte dela med mig av några stycken.

Gabriella Poopuu Kjeilen skriver:

Det är en bra fantasyroman som utspelar sig i en välgenomtänkt värld med många lärorika inslag i, såsom hur en konflikt kan se ut ur olika perspektiv. Den passar bäst för lite yngre läsare (runt 12 år) och innehåller en hel del fina illustrationer av karaktärerna och av de platser de besöker. Hade jag haft några barn i släkten hade detta helt klart varit en ultimat present!

Anton 10 år skriver:

Jag gillar boken för att den är bra och spännande. Efter ett kapitel fastnade jag i den och ville bara fortsätta läsa, jag ville inte släcka lampan och sova. Jag tyckte den var lika bra som Gregor-böckerna. Jag hoppas det kommer en fortsättning.

Sandra Petojevic skriver:

Jag gillar att berättelsen är uppdelad i stycken som driver berättelsen framåt med sina cliffhangerslut – man vill veta hur det går! Detta är berättelsens motor och det är lätt att hänga med trots att perspektivet skiftar mellan Fidesko, Matilda och Sticke. Jag tappade inte intresset, utan tvärtom gick jag omkring och tänkte på t.ex. på Stickes oheliga allians med kapten Lanka och grubblade över vart slaven Lasses hus hade tagit vägen. Berättelsen följde mig hela vägen ända till sista sidan – och inte ens då ville den släppa mig, eftersom slutet lovar en mycket intressant fortsättning.

Bokhuset skrev:

Boken är välskriven med ett härligt driv ända från start och ett persongalleri som känns nyanserat, levande och genuint. Gallus mystiska och spännande värld lockade mig till sträckläsning där jag sögs in i äventyret tillsammans med Matilda och hennes vänner. Samtidigt fasade jag för slutet för varje blad jag vände. Det kändes som att behöva säga farväl till nya vänner alldeles för tidigt. Förhoppningsvis är det här första boken i en serie som för min del gärna får bli hur lång som helst.

Är du nyfiken på boken?

Du kan be ditt bibliotek att köpa in den eller köpa den via t.ex. adlibris, bokus eller förlaget.